Morgenster
Lang geleden werd een Italiaanse man verliefd op Zuid-Afrika en de Kaapse Wijnlanden. In 1992 ging hij met pensioen na een carrière in de textiel, verhuisde naar Zuid-Afrika en kocht Morgenster – een boerderij met een rijke geschiedenis die 300 jaar teruggaat. Dat was Giulio Bertrand, onze oprichter, vader en grootvader. Gewapend met deze leus ging Giulio aan de slag om uitmuntendheid te creëren – wereldklasse Bordeaux-stijl wijnen en de hoogste kwaliteit extra vierge olijfolie die Zuid-Afrika ooit had gezien. De bodem van Morgenster en de nabijheid van de oceaan maakten het de perfecte plek voor het floreren van beide. Hij riep de hulp in van de wereldberoemde Pierre Lurton van Château Cheval Blanc en Château d’Yquem in Bordeaux om de wijn te perfectioneren. Vervolgens, in samenwerking met het Olive Oil Institute in Perugia, importeerde hij 17 speciaal geselecteerde olijfbomen. Van daaruit baande hij de weg voor de olijfolie cultuur in Zuid-Afrika zoals we die vandaag de dag kennen. Terwijl het deel uitmaakt van de Italiaanse cultuur om fijne wijnen en olijven samen te produceren, was het concept destijds een innovatie in Zuid-Afrika.